Botoks ve Dermal Dolgu Maddeleri Arasındaki Fark Nedir? | İstanbul Dolgu Botox |
 

Botoks ve Dermal Dolgu Maddeleri Arasındaki Fark Nedir?

5 Kasım 2021
botoks-ve-dermal-dolgu-maddeleri-arasindaki-fark-nedir

Botoks ve dermal dolgu maddeleri, genellikle bir doktor muayenesinde enjeksiyon yoluyla verilen kozmetik tedavilerdir. Minimal invazivdirler, yani ameliyat içermezler. Ancak benzerliklerinin bittiği yer burasıdır.

Botoks, kasları donduran saflaştırılmış bakteriler içerir. Bunu yaparken Botox, yüz ifadelerinden kaynaklanan çizgi ve kırışıklıkların görünümünü en aza indirmeye yardımcı olabilir. Dermal dolgular, yaşlanma nedeniyle incelmiş alanlara dolgunluk katan bileşenler içerir. Bu incelme yanaklarda, dudaklarda ve ağız çevresinde yaygındır. Kişiler tedavilerin maliyetlerinin ve risklerinin farkında olmalı ve neler yapabileceklerine dair gerçekçi beklentilere sahip olmalıdır.

Botoks Nedir?

Botoks, bakterilerden elde edilen botulinum toksininin saflaştırılmış bir şeklidir. Kırışıklıkları düzeltmek için verilen küçük, düzenlenmiş botoks miktarı onlarca yıldır güvenle kullanılmaktadır.

Botoks, enjekte edildiği kaslardaki sinir sinyallerini bloke ederek çalışır. Bu sinir sinyalleri kesintiye uğradığında, etkilenen kas geçici olarak donar. Yüzdeki bu seçilmiş kaslar hareket etmeden, bazı kırışıklıklar yumuşatılabilir, azaltılabilir ve hatta giderilebilir. Botoks ve botulinum toksini ile yapılan diğer tedavilere bazen nöromodülatörler veya nörotoksinler denir.

Botoks Neyi Düzeltebilir?

Botoks sadece kas hareketinden kaynaklanan kırışıklıklar üzerinde etkilidir. Bunlar dinamik kırışıklıklar olarak bilinir ve genellikle “ifade çizgileri” olarak adlandırılır.

Botoksun tedavi edebileceği en yaygın dinamik kırışıklıklar, kaşlar arasındaki “11”, alındaki yatay çizgiler ve göz çevresindeki kaz ayakları gibi üst yüzdeki çizgilerdir. Bu çizgiler gülümsemek, kaşlarını çatmak, gözlerini kısmak ve diğer yüz ifadelerinden kaynaklanır. Yüzdeki sarkma veya dolgunluk kaybından kaynaklanan ince çizgiler ve kırışıklıklar üzerinde botoks etkili olmayacaktır. Bunlar statik kırışıklıklar olarak bilinir. Statik kırışıklıklar yanaklar, boyun ve gıdı bölgelerindeki çizgileri içerir. Botoks kalıcı bir tedavi değildir. Kırışıklık azaltıcı etkilerin devam etmesi için tekrarlanan tedaviler gereklidir.

Dermal Dolgu Maddeleri Nelerdir?

Dermal dolgular incelmiş dudakların dolgunlaşmasına yardımcı olabilir.

Bazen yumuşak doku dolguları olarak adlandırılan dermal dolgular, cilt yüzeyinin altına hacim ve dolgunluk kazandırmak için enjekte edilmek üzere tasarlanmış maddelerdir.

Dermal dolgu maddelerinde kullanılan maddeler şunları içerir:

  • Kemiklerde bulunan mineral benzeri bir bileşik olan kalsiyum hidroksilapatit.
  • Vücuttaki bazı sıvı ve dokularda bulunan ve cilde dolgunluk katan hyaluronik asit.
  • Polialkilimid, vücutla uyumlu şeffaf bir jeldir.
  • Cildi daha fazla kolajen yapmaya teşvik eden polilaktik asit .
  • Polimetil-metakrilat mikro küreler (PMMA), yarı kalıcı bir dolgu maddesi

Bunların her biri, farklı yaşlanma belirtilerini veya diğer kozmetik sorunları tedavi etmek için tasarlanmıştır.

Dermal Dolgu süreleri ve ne kadar dayandıkları da değişir. Bazı dolgular 6 ay sürerken diğerleri 2 yıl veya daha uzun süre dayanır. Kişiler, kendileri için hangi dolgunun en iyi seçenek olacağını belirlemek için bireysel ihtiyaçlarını ve beklentilerini doktorlarıyla tartışmalıdır.

Dermal dolgular neyi düzeltebilir?

Farklı yaşlanma belirtilerini tedavi etmek için farklı tipte dermal dolgu maddeleri tasarlanmıştır. Seçilen dolgu maddesine bağlı olarak şunları yapabilirler:

  • inceltici dudakları dolgunlaştırmak
  • yüzdeki sığ alanları iyileştirin veya doldurun
  • alt göz kapağının neden olduğu gözlerin altındaki gölgeyi veya kırışıklığı azaltın veya kaldırın
  • girintili izlerin görünümünü doldurun veya yumuşatın
  • özellikle alt yüzdeki statik kırışıklıkları doldurun veya yumuşatın

Statik kırışıklıklar, ağız çevresinde ve yanaklarda bulunan kırışıklıkları içerir. Bu kırışıklıklar genellikle ciltteki kolajen ve elastikiyet kaybının bir sonucudur.

Temel Farklılıklar

Özetle, Botoks ile dolgu maddeleri arasındaki farklar şunlardır:

  • Botoks : Bu, yüz ifadelerinden kaynaklanan kırışıklıkları ve kırışıklıkları durdurmak için kasları dondurur. Bunlar tipik olarak alın ve göz çevresi gibi üst yüzde bulunur.
  • Dermal dolgular : Hacim ve pürüzsüzlük kaybına uğramış alanları doldurmak veya doldurmak için hyaluronik asit ve benzeri maddeler kullanırlar. Buna ağız çevresindeki kırışıklıklar, ince dudaklar ve dolgunluğunu kaybetmiş yanaklar dahildir. Ayrıca alın kırışıklıklarında, yara izlerinde ve daha pürüzsüz bir görünüm için ekstra hacme ihtiyaç duyan diğer alanlarda da kullanılabilirler.
  • Botoks sonuçları 3 ila 6 ay sürer. Dermal dolgu sonuçları, hangi dolgu maddesinin kullanıldığına bağlı olarak değişir.

Botoks ve dolgular, farklı kullanımlar için tasarlanmış farklı maddeler olduğundan bazen tek bir tedavide birleştirilebilirler. Örneğin, biri ağız çevresindeki gülümseme çizgilerini düzeltmek için gözler ve dolgu maddesi arasındaki çizgileri düzeltmek için botoks kullanabilir.

Scan the code