Dudak Dolgusu Nedir? | İstanbul Dolgu Botox
 

Dudak Dolgusu Nedir?

14 Kasım 2022
dudak-dolgusu-nedir-nasil-yapilir

Dolgun dudaklar, genç ve canlı durmak için pek çok kişinin arzu ettiği bir görünümdür. Bazı insanlar, doğal olarak dolgun ve iyi şekillenmiş dudaklara bazıları ise daha ince ve biçimsiz dudaklara sahip olabilirler. Öte yandan dolgun dudaklara sahip olanlar bile yıllar içinde incelme, şeklini ve formunu kaybetme gibi sorunlarla karşılaşabilirler. Ancak teknolojinin ilerlemesiyle gelişen kozmetik cerrahinin en modern ve efektif yöntemleri sayesinde güvenli ve etkili estetik dudak dolgusu operasyonları gerçekleştirilmektedir. Arzu ettiğiniz dolgun dudaklara sahip olmanız için ileri teknoloji pek çok farklı dudak dolgusu tedavi seçeneklerini tercih ederek mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz.

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Estetik dudak büyütme ya da dudak dolgusu olarak adlandırılan operasyon, dudaklara form ve dolgunluk kazandırmak için gerçekleştirilen kozmetik bir işlemdir. Kozmetik cerrahinin gelişimiyle birlikte dudak dolgusu çeşitleri de oldukça artmıştır. Dudak dolgunlaştırma operasyonları, geçici şekilde enjekte edilen dudak dolgu maddesi uygulamalarının yanı sıra kalıcı büyütme yöntemlerini de kapsar. Farklı dudak dolgusu modelleri için etkili olan çeşitli dolgu maddeleri ve enjeksiyon yöntemleri vardır. Dudak dolgunlaştırma işleminde dudağın hacmini ve boyutunu artırmak için kolajen veya hyalüronik asit (HA) bazlı bir dolgu maddesi kullanılır. Dudak dolgusu genel olarak dudağın şeklinin daha belirgin olmasını sağlar. Estetik dudak dolgunlaştırma operasyonları, özellikle “Aşk Tanrısı Yayı” adı verilen üst dudak kontürünün belirginleştirilmesine yardımcı olur. Bunun yanı sıra dolgu operasyonları, doğal olarak ya da yıllar içinde bozulan dudakların şeklinin düzeltilmesini sağlar. Son olarak bu yöntemin estetik cerrahide kullanımının bilinen en yaygın amaçlarından biri de dudaklara dolgunluk kazandırılmasıdır. 

Dudak Dolgusu Çeşitleri Nelerdir?

Dudak dolgusu yöntemleri, teknolojik gelişime bağlı olarak her geçen gün artmaktadır. Bu anlamda günümüzde dudak dolgusu operasyonları sentetik dolgularla ya da vücudun kendi maddeleri kullanılarak gerçekleştirilir. Dudak dolgunlaştırma yöntemlerinin bazıları hastanın kendi yağının enjekte edilmesiyle gerçekleştirilir. Bu işlemde hastanın kalça, karın veya uyluklarından liposuction yöntemi ile alınan yağ, arıtılarak dudaklara enjekte edilir. Bu yöntem, kişinin kendi yağ dokusuyla gerçekleştirilmesi bakımından çok daha doğal, uzun süreli ve alerji riski daha düşük bir uygulamadır. Ancak kişinin yağ dokusunun alınması ekstra bir operasyon gerektirdiği için daha az tercih edilebilir. 

  • Sentetik dolgu maddeleri, günümüzde dudak dolgusu operasyonlarında sıklıkla kullanılır.
  • En sık kullanılan dolgu maddeleri arasında hyalüronik asit veya Restylan gibi jeller yer alır.
  • Hyalüronik asit içerikli dolgu, vücudun kendi yapısında bulunan bir madde olması ve alerjik etki yaratmaması bakımından sıklıkla tercih edilir.
  • Dolguda enjekte edilen asit miktarı kontrol edilebilir.
  • Dudak dolgusu süresi, enjekte edilen maddeye ve miktara göre farklılık gösterir.

Dudak Dolgusu Riskleri Nelerdir?

Dudak dolgusu operasyonları, estetik cerrahide kullanılan ileri teknik ve yöntemleri sayesinde günümüzdeki en güvenli işlemlerden biridir. Bununla birlikte her türlü operasyon göz önünde bulundurulması gereken birtakım riskler taşıyabilir. Son derece az görünen etkiler olmasına karşın hastalar konu hakkında detaylıca bilgilendirilir. Buna karşın bazı dudak dolgu maddesi çeşitleri, kişilerde bazı alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bunun yanı sıra renk değişimi ve dudak altında çeşitli birikintilerin oluşması gibi birtakım sorunlar oldukça nadir de olsa görülebilir. Bu yüzden dudak dolgusu estetiğinin teknik açıdan donanımlı kişilerce yapılması önemlidir. Daha önce farklı kişilere yaptırarak memnun olmadığınız işlemler için dudak dolgusu eritme operasyonları hakkında da detaylı bilgi alabilirsiniz. Dudak dolgusu fiyatları, kullanılan yöntem ve tekniklere göre farklılık gösterebilir. 

  • Dudak dolgusu süreci genellikle 15-20 dakikalık kısa seanslar içerisinde gerçekleştirilir. 
  • Dudak dolgusu miktarları, istenilen sonuç elde edilinceye kadar kademeli olarak artırılabilir.
  • Dudak dolgusundan sonra oluşan şişlik ve hassasiyet kısa bir sürede iyileşir.
  • Dolgunun etkisi anında ortaya çıkar. Ancak şişlik ve morluklar geçtikten sonra tam görünüme kavuşulabilir. 
  • Dudak dolgusundan sonra yaklaşık 48 saat dokunmamak gerekir. 
Scan the code