Botoks Nedir? Botox Nasıl Yapılır?

14 Kasım 2022
botox-nedir-nasil-yapilir

Botoks (Botox): Belirli kas hastalıklarının yanı sıra kozmetik amaçlarla da kullanılan bir ilaç çeşitlidir. Clostridiumbotulinum adı verilen bakteri tarafından üretilen botulinumnörotoksin tip A dan yapılmaktadır. Güçlü bir zehir olmasına nazaran doğru miktarda kullanıldığında pek çok uygulama alanı bulunur. Bu toksin 50 yıldan fazladır tıp dünyasında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Botoks nasıl yapılır?

Botulinum toksini seyreltildikten sonra direk olarak bu nöromusküler cilde enjekte edilir. İşlemin öncesinde bölgeye lokal anestezi kremi sürülür. Uygulama bölgesinin hijyeni sağlandıktan sonra, toksin ince uçlu iğneler yardımıyla bölgedeki kasların içine belirli dozlarda enjekte edilir.

Botoks yaptırmak tehlikeli midir?

İşlem sırasında kullanılan enjekte edilebilir maddelerin mutlaka FDA standartlarına uygun bir şekilde hazırlanmış olması gerekmektedir. Çünkü bu toksin dünyanın en zehirli maddelerinden biridir. Solunum yetmezliği ve ölüme neden olabilir. Bu yüzden oldukça küçük dozlarda kullanılmalıdır.

Botoks fiyatları 2019

Botoks fiyatları hastanelere, doktorlara ve yapılacak alana göre değişiklik göstermektedir. Günümüzde uygun fiyatlar söz konusudur.

Kimler botoks yaptırmamalı?

Belirli kas hastalıkları bulunan kişiler, emzirmekte olan anneler, hamile kadınlar botoks yaptırmamalıdır. Botulinum toksini hem bebek vücutta ikenhemde emzirme sırasında süt yolu ile bebeğe geçebilir.

Botoks nerelere uygulanır?

Botox üst yüz, orta yüz ve alt yüz alanlarına yapılmaktadır. Ayrıca, dudak kenarlarına, dudaklara, boyun ve çeneye, burun ucuna ve dekolte bölgesine yapılmaktadır.

Yüz estetiğinde botoks kullanılabilir mi? Yüzde Uygulama Alanları

Botoks yüzde, kırışıklık ve ince çizgilerin yoğun olduğu tüm bölgelere, boyunda beliren çizgilere, ağız çevresine ve dudaklara, burun ucu ve çeneye uygulanabilir.

Göz çevresi botoks

Göz çevresinde kazayağı olarak adlandırılan çizgilerin kaybolması için ve göz kapağı ile kaşlar arasındaki kırışıklıklar botoksla giderilebilmektedir. Yine göz çevresine botoks yaptırarak, gözaltı torbalarından bir süreliğine kurtula bilinir. Kaşlara yapılan botox sayesinde ise kaşların daha kalkık görünmesini sağlamak mümkündür.

Botoksun ömrü ne kadardır?

Botoksun ömrü botoks yapılan bölgeye, kişiden kişiye ve işlem esnasında kullanılan doza göre değişmektedir. Genel anlamda ise, ömrü 4 ile 6 ay arasında değişir. 2. uygulamanın ömrü uzar. Etkilerinin kalıcı olması için en az 5-6 seans aynı bölgeye botoks yaptırması gerekir.

Botoks, tedavi amacıyla kullanılabilir mi?

Aslına bakarsanız botoksi birçok hastalığın tedavisinde yararlanılan bir yöntemdir. Bu hastalıklar, aşırı terleme, migren, diş gıcırdatma, boynun bükülmesi, kas kontraktürleri, mesane disfonksiyonu, boyun ve omuz kas spazmları ve şaşılıktır.

Migren tedavisinde botoks

Migren ağrılarının tedavisinde de botoks, büyük bir etkiye sahiptir. Botulinum toksini, alın, şakak, ense ve boyun bölgesine enjekte edilerek, en az 4 ile 6 ay arasında şiddetli ağrılardan kurtulabilinir.

Botox uygulamasının riskleri nelerdir?

Hamile ya da bebeğini emzirmekte olan kadınların botoks yaptırmaları uygun değildir. Botoks işleminden önce aspirin, aspirin maddesine sahip olan ilaçlar ve alkol tüketiminden tümüyle sakınmak gerekir.

Botox terleme üzerine nasıl etki eder?

Avuç içi, ayak tabanı ve koltuk altı terlemelerinin tedavisinde botoks işlemi yapılmaktadır. Ter bezlerine giden sinir uyarısı bu uygulama sayesinde bloke edilir ve aşırı terleme 6 aylığına önlenebilir.

Whatsapp
Scan the code
Bizimle iletişime geç
https://istanbuldolgubotox.com/botoks-nedir-botox-nasil-yapilir