Sıkça Sorulan Sorular | İstanbul Dolgu Botox | Burun ve Dudak Dolgusu | @istanbuldolgubotox
 

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sıkça sorulan soruları burada bulabilirsiniz.

Çağrı Merkezi

Online Randevu

Sıkça Sorulan Sorular

Botoksun yapılması için yaş sınırı var mıdır?

Botoks yapılması için en önemli kriter öncelikle mimik yapıldığında çizgi oluşup oluşmamasıdır. 18 yaşından itibaren kaş arasında çatık, alında enine çizgi oluşuyorsa bu bölgelere botoks yapılabilir.

Botoks Neden Yapılır?

Estetik amaçla yapılan botoks özellikle yüzün üst kısmında ve kaş arasında oluşan mimik çizgilerini rahatlatmak ve derinin kırışmasını engellemek için yapılır.

Botoksun kalıcılığı kişiye göre değişir mi?

Botoks uygulanırken kişinin kas yapısı, mimikleri, cildin genetik yapısı gibi durumlar göz önüne alınır. Kas yapısı kalın ve mimiklerini ısrarla kullanmak isteyen kişilerde ilaç etkisi erken bitebilir. Kişisel farklılıklar olabilir. Düzenli olarak 5 yıl boyunca botoks yaptıran kişilerde botoks ihtiyacı gitgide azalır.

Botoks yapıldıktan sonra neler sakıncalıdır?

Enjeksiyon sonrası spor yapmak, öne eğilmek, yatıp uzanmak, hamam ve saunaya girmek 24 saat kadar sakıncalıdır. Uygulama bölgelerine ovalama, masaj yapılmaz. İşlemden sonra sayılanlar yapılmamak şartıyla günlük hayata devam edilebilir. Botoks işlemi öğle arasında bile yapılabilir.

Tatile çıkmadan önce botoks yapılmasının sakıncası olur mu?

Botoks uygulanmasında mevsim veya güneşle ilgili kısıtlama yoktur. Tatil öncesi yapılabilir. Ancak etkisinin hemen olmayacağı 15 gün sonra etkinin görüleceği unutulmamalıdır.

Dolgu uygulaması nasıl yapılır?

Anestezi gerekmeden, özel dolgu iğneleri ile işlem gerçekleştirilir. Malzeme kendinden uyuşturma özelliğine sahiptir. Anestezi kremi uygulayarak işlem ağrısız yapılmaktadır.

Dolgu uygulamasından sonra nelere dikkat etmelisiniz?

İlk 12 saat buhar banyosu, makyaj ve sauna yapmamanız gerekir. Birkaç gün aşırı soğuktan ve güneş ışığından korunmanız gerekir. İlk 1 saat sıcak çay kahve ve sigara içilmemelidir.

Dolgu maddeleri nasıl etki eder?

Cilt altına uygulanan dolgu, çevresinde dokuyla kaynaşır, su moleküllerini tutarak daha fazla hacim kazanır. Uygulandığı dokuya düzgünlük ve sıklık kazandırır.

Dolgu yan etki yapar mı?

Uygulamanın ilk dakikalarında biraz şişlik olabilir. Buz uygulaması ile bu şişlik gider. Enjeksiyon yapılan tüm işlemlerde morluk ve şişlik beklenen bir süreçtir. Bu yüzden özel günlerinizden en az 1 hafta önce yaptırmanız önerilir.

Dolgunun içeriği nedir? Vücuduma zararlı mıdır?

Dolguları içerik olarak vücutta emilebilen veya emilemeyen olarak ayırıyoruz. Emilebilen yani geçici dolgular; hyaluronik asit, kollajen, polilaktik asit, dekstran veya kalsiyum hidroksiapatit içerir. Emilemeyen yani kalıcı dolgular ise silikon, poliakrilamid veya polialkilamid içerir. Bu dolguların insan vücuduna uyumlu halde hazırlanıp uygulamasına izin verilmektedir. Sağlık standartlarına uyanlarda bir sıkıntı olması beklenmemekle beraber kalıcı olan dolgularda yan etki daha fazla görülmektedir.

Scan the code