Dudak Dolgusu

13 Eylül 2021
dudak-dolgusu-turleri

Dudak dolgusu işlemi dudağa iğneli ya da iğnesiz şekilde dolgunun enjeksiyonu sonucu dudağın yapısını değiştirmek ve dudağa hacim kazandırmak için yapılan işlemdir. Enjekte edilen dolgu dermal bir dolgu türü olan hyalüronik asittir. Hyalüronik asit kullanılmasının sebebi insan vücudunda doğal olarak bulunması ve dudak dokusuyla uyumlu yapısıdır. Göğüslere takılan silikon dudaklara da takılarak kalıcı bir dudak dolgusu da yapılabilir. Bu yöntemde Dudak dolgusu yaptıracak kişiler tarafında tercih edilebilir. 

dudak dolgusu öncesi ve sonrası

Dudak Dolgusu Ameliyat Süreci ve Sonrası 

Dudak dolgusu ameliyatı iğneli ve iğnesiz şekilde yapılabilmektedir. İğneli yöntemde işlemin acısız bir şekilde yapılması için dudaklara anestezik krem sürülür ve dudaklar uyuşturulmuş olur. Dudak dolgusunu yani dolgu maddesini enjekte etme işlemi ince uçlu iğneler yardımı ile yapılır. İşlem oldukça kısa sürmektedir ve herhangi bir acı hissedilmez. Dudak dolgusu ameliyatından sonra ise dudağınızda şişlik ve ödemler oluşabilir.

Bu durum geçicidir. Yaklaşık 1 hafta sonra dolgu vücuda uyum sağlar ve yapılan dolgunun markasına ve kalitesine göre kalıcılığı 12-18 ay sürer. İğnesiz yöntemde ise Dolgunun uygulanacağı bölgeye küçük delikler açılır. Açılan delikler üzerinde iğnesiz, iğne yerine basınç sayesinde dolguyu etkili bir şekilde dudak altındaki deriye gönderebilen bir cihaz kullanılır. Bu işlem iğneli yönteme göre daha yavaştır, ama süreç içinde dudağa hem masaj yapılır hem de dolgu eşit oranda deri altına yayılır. Dolgunun kalıcılığı vb. yönlerden iğneli yöntemden bir farkı yoktur. Dudak dolgusu yaptırmayı düşünenler iki yöntemi de büyük bir rahatlıkla seçebilirler. 

Dudak Dolgusu Türleri 

Genel olarak en sık kullanılan dudak dolgusu türlerini; Afrodit tipi, Hera tipi, Venüs tipi ve Eros tipi olarak sıralayabiliriz. Farklı tür ve çeşitlerde dudak dolguları olmasının sebebi kişinin yüz hatlarına ve yüz yapısına göre farklı bir dudak dolgusu türünün uygulanması gerektiğindendir, çünkü dolgu yapım sürecinin sonunda dudakların yüze tam olarak oturması ve uyumlu olması ana hedeftir. Bunların yanında bir de kalıcı dudak dolguları vardır. Kalıcı dudak dolgusunda kullanılan malzeme silikondur(implant). Daha uzun süreli ve daha kalıcı bir dudak dolgusu isteyenler bu yöntemi de tercih edebilirler 

Dudak Dolgusu Kimlere Yapılmaz? 

Dudak dolgusu uygulaması deri sorunu olanlar, uçuk problemi yaşayanlar ve hamilelere önerilmez. Bunların yanında hemofili yani kanda pıhtılaşmama hastalığına sahip kişilerde bu uygulamanın yapılmaması gerekir. 

Dudak Dolgusu Fiyatı 

Dudak dolgusu fiyatları yaptırdığınız klinik, doktor ve şehre göre değişebilir. Ortalama fiyat 1500-5000 arası değişir. Fiyat aralığının bu kadar açık olması işlemde kaç ml dolgu kullanılacağı dudağın yapısına ve yaptırılacak dudak dolgusunun türüne göre doktor tarafından belirlendiği için oluşur. Doktorun kullandığı dolgu markasına göre değişmekle beraber dolgunun 1 ml fiyatı 1500-1800 arası değişmektedir. Bu veriler ülke genelindeki ortalama fiyatlardır. Net fiyat öğrenmek için en doğru yol kliniklerin aranmasıdır. 

Whatsapp
Scan the code
Bizimle iletişime geç
https://istanbuldolgubotox.com/dudak-dolgusu-turleri